Jumaat, 6 Disember 2013

Khadam ' Serba guna '...

Cincin itu telah dibuat pengisian dengan
ayat-ayat Qur'an dan zikir...kemudian
tak lupa...khadam...

Khadam itu berupa seorang pendekar
lengkap dengan keris tersisip...dan
sentiasa mengekori rakan itu ke mana-
mana juga...

Khasiatnya...sebagai  penunduk...dan
penjaga  diri......maka  segala  urusan 
dengan orang lain akan jadi mudah...

Saya pernah bertanya pada rakan ter-
sebut  mengenai  kemungkinan  gang-
guan  jin  tersebut dan rakan itu mem-
beritahu...ia ada amalan untuk men-
undukkannya agar tidak mengganggu.

Namun ternyata...rakan itu terpaksa
menanggung  juga  akibatnya...ia se-
lalu  rasa  sakit  lenguh  pada bahu...
sakit  lutut  dan  senjatanya  tak ber-
tenaga malah tak 'larat' pun bangun.

Kalau anda simpan khadam apa juga 
jenisnya...dan ada gejala di atas..sila 
'jeling-jeling'  kepada 'khadam' anda.

Kalau  tak  ada  gejala  di  atas   pun
jeling-jeling juga..kerana biasanya jin
itu  pastinya tak akan tinggal dengan
anda kalau tak ada 'bayarannya'...

Wallohu a'lam

63 ulasan:

  1. Salam tuan, ada email tuan saya ingin bertanyakan sesuatu yang agak personal.

    BalasPadam
  2. Wa alaikum salam saudara...

    Saya minta maaf banyak-banyak kerana belum
    bersedia menyiarkan alamat email secara ter-
    buka memandangkan masa agak terhad...

    ...tapi kalau tuan sudi....harapnya tuan dapat
    beri alamat email agar dapat saya hubungi
    Insha Allah...

    BalasPadam
  3. Salam tuan, sy nk tnya, boleh ke kita amal kita baca amalan cth, ayat kursi 11x, fatihah 3 nafas tu secara berbisik?

    BalasPadam
  4. Wa alaikum salam wbkth saudara...

    Boleh...dan kalau kita dengar walau perlahan
    pun...Insha Allah ada manafaatnya...Insha
    Allah...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum tuan. Nama saya nadia, umo 25 tahun. beberapa minggu lepas saya ada ke seremban untuk berubat dengan seorang daripada kenalan pakcik suami saya. saya dan suami sudah berkahwin selama hampir 2 tahun namun masih belum ada zuriat. itu tidak mengapalah mungkin belum rezeki. berbalik pergi berubat tadi, semasa dia scan suami saya, tak ada apa2 yang menganggu suami sy, sebaliknya dia merasakan didalam badan sy terdapat sesuatu yang menganggu. Semasa dia merawat suami dengan bacaan al quran, sy berasa ingin keluar dan berlari sejauh mungkin dari rumah itu. kaki dan tangan sy mulai menjadi sejuk dan sy tidak senang duduk. sy berasa sesuatu ingin keluar, ketika dia merawat saya pula...sy memegang karpet sekuuat hati...saya sendiri tak tahu kenapa. Tanda2 yang mulai saya perasan...dari zaman kanak2 memang badan2 saya selalu lebam2(sampai sekarang). sekarang saya sukar untuk tidur malam. kekadang sy takut berada di dalam rumah sendiri, bila bangun tidur sy jadi berdebar2 tanpa sebab. minggu lepas sy baru blk dr kg. sepanjang seminggu mmg sy tak tidur malam. siang je saya tidur. hr last sblm sy blk kl, sy tunjuk pada ibu saya garisan merah pd perut. kira2 hampir seusia dengan perkahwinan saya. garisan itu sakit bila ditekan dan ia seperti luka yg sangat dalam. saya ke rumah makcik sy (bidan) supaya dia urut, pada fikiran saya mungkin bengkak akibat saya terjatuh dan sbgnya. Sebelum saya datang, makcik sy cakap dia berasa sakit kepala. Ketika dia menjamah garisan merah pada perut saya...dia berkata yang kesan merah ni adalah seperti kesan cakar dan ada benjol di dalam rahim saya. dari hari tu saya balik k.l kepala saya asyik sakit dan badan saya letih yg amat2 sangat terutama waktu asar sehingga isyak. 2,3 hr ni saya pasang ayat2 Quran 24jam. Kadang2 bila saya pasang, saya rasa sangat2 mengantuk.kalau saya tak buat macam tu saya jadi takut..terasa ada sesuatu di sekeliling saya. Hubungan saya dengan suami dari awal perkahwinan mmg teruk (agak peribadi utk berkongsi disini.).. Jadi saya nak tanya tuan...apakah yang menganggu saya sekarang dan adakah ini semua gangguan jin atau perasaan saya sahaja. Kerana sekarang sy turut mengalami sakit pada paru2, jantung dan cepat pitam. ini email saya t4p_1@rocketmail.com. saya harap tuan dapat membantu saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa alaikum salam wbkth puan...

      Insha Allah saya akan hubungi pada
      emailnya apabila ada kesempatan
      terluang...Wallohu a'lam

      Padam
  7. Assalamualaikum Tuan,
    Bole tak saya na minta tuan scan sy?
    Sy ada terbaca catatan tuan "Buat Sendiri, Mengesan Jin Dalam Badan".. da cuba rasa berdebar + panas..
    Then sy cb plak dgr Ruqyah Syar'iyyah kat youtube, sy buat 2x.. apa yg sy rasa:
    1) dua2 tangan sy panas
    2) tangan kanan sy selalu rasa lenguh
    3) mcm ada benda bergerak2 kat tangan sy
    4) rasa jari kaki kanan mcm kena cucuk2
    5) kdg2 bahu sakit sgt
    6) tapak tangan panas
    sekarang nie kwn lelaki sy da xbole na dekat dgn sy, dy rasa rimas + takut + xtenang.. dulu tanpa sebab / hal kecil sy rasa na marah je kat dia, stp kali jmp memang ada je yg xkena..
    sy selalu rasa mengantuk, perna rasa mcm ada org tgh tgk sy, pernah jgk tb2 rasa takut sgt xtaw kenapa.. bulan lepas kwn sy suruh sy minum air zam2, air tue dia da bc ayat quran tp xtaw nape tb2 sy rasa berdebar dr badan smpi kepala mcm 'mengembang'..
    selama nie sy xpecaya bnd2 mcm nie, tp bila da kena + rasa sendiri br sy cb na pecaya.
    agak2 tuan sy de gangguan ke?
    terima kasih..

    BalasPadam
  8. Wa alaikum salam wbkth june...

    Maaf ya....nampaknya june ada gangguan....

    1. Panas itu tindakbalas angin bisa pada
    tangan...

    2. Lenguh biasanya kerana keberatan ada
    jin bergayut atau tinggal dalam tangan...

    3. Benda bergerak itu adalah jin dalam
    tangan...

    4. Ada angin bisa atau ada benda cuba
    masuk...

    5.Bahu sakit...boleh jadi kerana ada jin
    pada sendi bahu...atau ada jin picit...
    tekan...dari luar atau duduk atas bahu...

    6. Ada angin bisa pada tapak tangan dan
    mungkin juga dalam badan...

    7. Marah tak tentu pasal ada jin atau angin
    bisa pada jantung...

    8, Selalu mengantuk...ada jin atau angin
    bisa jin pada kepala ( otak )....

    9. Rasa ada orang tengok tapi pasti tiada
    orang...jin yang tengok...

    10. Rasa takut...jin atau angin bisa dalam
    dada....jin itu yang takut...

    11. Berdebar bererti ada jin atau angin bisa
    jin pada jantung....

    12. Semua bahagian yang rasa kembang itu
    bererti jin masuk memenuhi...atau melapisi
    bahagian tersebut...atau bersatu dengan
    bahagian tersebut...

    Sekembang mana...maka sebesar itu jin
    tersebut...

    Biasanya ia memenuhi pinggang ke atas...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum saudara,
      Saya da g berubat.. bila scan kata sy de saka.. mungkin dr nenek moyang.. sy pon xsure cane blh dpt bnd tue..
      Saya da g berubat.. 2x.. last sy g berubat kat sorng ustaz.. ustaz tue kata dy da buang masuk dlm botol.. de 5 smuanya..
      Sy na tny btl ke klo kita da buang bnd tue ttap dtg blk? Ada yg kata kita xleyh igt2 bnd tue atau ckp2 pasal bnd tue nti dtg blk..
      Mcm mana na taw bnd tue btl2 da xde?
      Mohon jwpan dr saudara..
      Ini alamat email sy.. love.junehamrus@gmail.com..
      Terima kasih..

      Padam
    2. Wa alaikum salam wbkth june...

      Insha Allah..

      Padam
  9. salam..
    minta saudara hubungi saya: dianah.islam@ymail.com
    saya mengalami gangguan dan sudah pernah mendapatkan rawatan, namun belum berkesempatan membuang betul2 jin2 yg mengganggu... mudah2an saudara dpt membantu saya... inshaAllah
    terima kasih

    BalasPadam
  10. Wa alaikum salam wbkth dianah...

    Insha Allah...

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Tuan...
    Baru-baru ni saya terjumpa satu laman blog yang menceritakan tentang kaifiat mengamalkan suatu surah dalam Al Quran berserta dengan beberapa amalan2 tambahan lain. Tak silap saya ada 3 chapter. Tiba ke chapter ke3, tuan punya blog mendedahkan akan kesan2 pada diri si pengamal seperti i)..ada ruam2 yang akan keluar(menandakan barangan sihir yang telah lama menetap dalam badan)...ii)terasa bahang panas dan kerap ke bilik air.
    Yg membingungkan saya ialah tanda2 itu berlaku pada diri saya diawal2 bacaan lagi, sedangkan saya tidak dan belum mengamalkan pun. Maaf cakap, saya tak berani mengambil apa2 amalan sebegini di internet sebab tidak berdepan dengan guru. Pernah minta pencerahan dari tuan punya blog tapi takde feedback.
    Sudilah kiranya Tuan beri pencerahan dari perspektif Tuan. Saya sudahi dengan ucapan terimakasih dan assalamualaikum.

    BalasPadam
  12. Wa alaikum salam wbkth Zamiqda...

    Ianya agak pelik tapi boleh berlaku dan pasti ada penjelasannya...

    Cuma saya belum dapat buat sebarang kesimpulan
    tapi kalau boleh...adakah anda merasakan ada se-
    barang gangguan sebelum jumpa blog ini ?

    ...dan kalau boleh...saya nak tengok jiga blog ter-
    sebut...

    Cuma seperkara perlu kita tahu...penulis boleh
    menyalurkan tenaga atau kekuatannya melalui
    penulisan termasuk blog...maka dengan mem-
    baca penulisan itu saja...kekuatannya sudah
    dapat masuk ke dalam diri kita...

    Biasanya yang paling mudah diresapi atau meng-
    alami tindakbalas...adalah orang yang padat
    dengan angin bisa atau jin dalam badan...

    Namun pada biasanya...tanda-tanda di atas me-
    rupakan gejala rawatan...atau ada sesuatu yang
    kurang elok masuk badan...

    Bagaimanapun saya tidak maksudkan mana-mana
    perkara ini pada penulis tersebut...cuma ini ada-
    lah antaranya yang menjadi punca kepada keadaan
    tersebut...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terimakasih Tuan atas respon yg begitu pantas(tidak disangka2).
      Begini Tuan, saya menjalani kehidupan spt manusia biasa juga...suka,duka,ketawa,menangis.marah,menyayangi,membenci...etc...lumrah kehidupan. Tentang sebarang "gangguan" tu tak tahu pulak saya nak kaitkan dgn diri saya. Cuma org2 sekeliling mengatakan yg saya ni "lain dari yg lain"...secara berdepan dan dari mulut yg sampai-menyampaikan. Bayangkan, ketika saya sedang baca suratkhabar pun tiba2 datang seseorang berkata..."kau ni lainlah"...kadang2 rasa nak marah jugak...apa yg lainnya...tgh diam2 baca suratkhabar je. Sampai mcm tu sekali.
      Dalam satu perguruan pulak, ada pulak yg scan saya mengatakan saya ni pakai tangkallah...ada bela hantu rayalah...mcm2. Yg jelas, dikalangan ahli2, saya spt tidak berapa digemari padahal saya bersikap low profile dan taraf newbie.
      Itu je...kalau boleh nak ditafsirkan sbg "gangguan"
      Tentang blog tersebut, tuannya ada mengatakan dah buka "pagar" blognya setelah ramai pembaca mengadu mengalami pening2 dsbg. Saya tak tahu pulak "kuasa" boleh disalurkan melalui pembacaan blog. Sungguh...sejahil2 manusia yg pernah Tuan jumpa, saya lah yg paling jahil.
      Tentang nama blog tu eloklah saya tidak dedahkan di sini. Saya mengambil yg positif je iaitu kesan amalan yg tersebut segala saki baki sihir dan jin terhapus.
      Wallahua'lam...

      Padam
  13. Sama-sama...

    Saya percaya dengan penulis blog tersebut...dan
    memang sebagai satu langkah berjaga-jaga...
    kita boleh pagar blog kerana serangan jin atau
    sihir...dari luar boleh pula disalurkan melalui blog
    terus kepada penulisnya...

    Kalau kesan pagarnya kena pada Zamiqda...maaf
    setakat pengetahuan saya anda serba sedikit
    ada gangguan...terutama angin bisa dalam badan
    juga dari gejalanya...tanda-tanda ada saka...

    Biasanya kita dituduh amal tangkal...pelihara
    itu dan ini sedangkan kita tak pernah belajar
    maka ia mungkin dari saka keturunan...atau
    jin tangkal terutama yang dibuang atau tidak
    dipedulikan atau jin amalan-amalan sihir yang
    sudah kehilangan tuan kemudian memilih kita.

    Namun ringkasnya...sebaiknya Zamiqda minta
    scan perawat berpengalaman...mungkin perlu
    rawatan juga amal sendiri pendinding...

    Perkara sebegini sebenarnya hanya ilmu peng-
    etahuan biasa dan tak menentukan seseorang
    itu begitu atau begini...cuma dengan ini...
    mudah-mudahan dapat jadi panduan bagi kita
    untuk mengambil langkah-langkah yang perlu.

    Insha Allah ya...

    BalasPadam
  14. Entahlah Tuan...semakin banyak saya membaca, semakin banyak lagi yg saya belum tahu. Istilahnya...ketinggalan.

    Kalau GURU sendiri dah "give up", (tak mahu cabut saka) apa lagi daya saya. Bukan calang2 orang tu... persatuannya antara yg terkenal di M'sia & S'pura. Akhirnya saya undur diri. Selebihnya saya serahkan bulat2 kpd Allah swt. Buruk baik semua dari Dia.

    Saya tertarik juga dgn saranan Tuan agar "amal sendiri pendinding". Bagaimana caranya? Kalau dah ramai sgt kata saya ada saka, termasuk Tuan, mungkin ada benarnya .

    Semuanya dari Allah. SAKA ni pun kira anugerah dari Allah. Tinggal mencari Hikmahnya saja. Bagi saya yg jahil ni, manalah reti nak cari "manisnya". Hendak dipulangkan balik kpd yg Esa terasa seolah2 tak redho pemberiannya. Kalaulah ditunjukkan cara2 yg paling mulia di sisiNya utk menyerahkan kembali, insyaAllah akan saya usahakan.

    Hanya Tuhan saja yg membalas jasa baik Tuan. Amin. Assalamualaikum...


    BalasPadam
  15. Wa alaikum salam wbkth zamiqda...

    Jangan ambil hati ya....apalagi berputus asa...

    Saya berpendapat..anda perlu mendalamkan
    lagi ilmu pengetahuan tentang gangguan jin
    pada manusia...apalagi saya yakin...anda
    perlukan ilmu ini...

    Saka ini adalah sebahagian daripada ujian
    Allah...tapi pokok pangkalnya adalah demi
    kebaikan diri kita juga di dunia dan di-
    akhirat...

    Betapa banyak orang yang lebih mengenal
    Tuhan dan dirinya...dari sebab ujian sebe-
    gini...kerana ia akan menempatkan diri kita
    pada suatu kedudukan dimana kita sentiasa
    berharap kepada rahmat pertolongan Tuhan.

    Ini jauh lebih baik daripada seseorang yang
    tidak ada gangguan...maka dengan kesele-
    saan itu...ia semakin lupa dan jauh dari
    Tuhan...

    Yang menyembuhkan kita adalah Tuhan...
    dan bukan guru...atau mahaguru...dan
    sebagainya...

    Soal saka biasanya lebih memerlukan pe-
    ngisian diri...dan amat jarang sekali boleh
    selesai dengan sekadar 'cabut mencabut'
    semata-mata...

    Dalam zaman moden ini...soal saka ada-
    lah perkara biasa...contohnya semakin
    banyak pesakit di hospital mengalami
    penyakit yang membingungkan doktor
    sehingga kadang-kadang berlaku salah
    rawatan atau silap makan ubat...atau
    terlebih ubat dan sebagainya...

    Tidak sedikit ia berpunca dari angin bisa
    jin saka yang sudah padat dalam badan...

    Sebaik-baiknya untuk permulaan ini...anda
    amalkan Ayat manzil...saya akan berikan
    rujukan tajuk-tajuk berkaitan dalam blog
    ini...Insha Allah...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  16. Tajuk-tajuk berkaitan ayat manzil...pada catitan
    mac..april 2010...dan sebagainya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah...

    Barangkali inilah yg dikatakan "manisnya"...spt ungkapan Tuan..."Betapa banyak orang yang lebih mengenal
    Tuhan dan dirinya...dari sebab ujian sebe-
    gini...kerana ia akan menempatkan diri kita
    pada suatu kedudukan dimana kita sentiasa
    berharap kepada rahmat pertolongan Tuhan.

    Ini jauh lebih baik daripada seseorang yang
    tidak ada gangguan...maka dengan kesele-
    saan itu...ia semakin lupa dan jauh dari
    Tuhan..."

    Belum pernah saya dengar ungkapan sebegini waimah dari GURU mana sekalipun..!!

    InsyaAllah Tuan, akan saya usahakan spt saranan Tuan..!! Terimakasih dan slmt tahun baru.

    Assalamualaikum.

    BalasPadam
  18. Wa alaikum salam wbkth Zamiqda...

    Alhamdulillah...semoga Tuahn sentiasa membari
    kita petunjuk dan kekuatan dalam menghadapi
    segala ujianNYA...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  19. tuan junied saka nie klau sudah lama sebati dgan seseorng tu and then dibuang..adakah ia akan menimbulkan impak negatif ke atas jiwa seseorang???

    BalasPadam
  20. Kalau benar-benar sudah dibuang...Insha
    Allah...malah jiwa akan lebih tenang.

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  21. Secara umumnya...kalau jin saka itu sudah di-
    buang tapi kemudiannya seseorang itu meng-
    alami gangguan perasaan atau fikiran (jiwa)
    maka ia samada jin itu masih di dalam badan
    atau keluar masuk badan...apabila masuk
    badan rasa tertekan...bila keluar rasa tenang
    atau masih ada angin bisa dalam badan ter-
    utama bahagian dada dan kepala sehingga
    sseorang itu masih dapat merasakan keke-
    cewaan atau 'penderitaan jiwa' jin yang sudah
    dihalau keluar dan sebagainya...

    Maka apabila masih terasa tekanan jiwa...se-
    baiknya minta 'scan'...dan kalaupun sudah
    tidak ada dalam badan...teruskan minta rawat
    dan amal pendinding sendiri...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. Wa alaikum salam wbkth zaatboy...

    Mungkin ianya gerak hati...dan mungkin pula
    tanda ada angin bisa dalam badan...atau
    khusus pada bahagian kepala...

    Tapi sebaiknya minta 'scan' pada yang pakar.

    Kalau ia ada kaitan dengan gangguan dalam
    badan...seseorang mungkin boleh mengalami
    beberapa gejala seperti...kadang-kadang rasa
    berdebar-debar tanpa sebab...rasa resah...
    takut...tanpa sebab munasabah...iaitu perasaan
    terganggu tanpa sebab munasabah...

    ...atau sering pening...berat kepala...sakit kepala
    fikiran terganggu tanpa sebab munasabah...kerap
    mimpi ganjil atau menakutkan...sukar menumpukan
    perhatian pada pelajaran...sering bersangka buruk
    pada takdir atau orang lain...sering melamun
    dan sebagainya...

    Kalau dengar rukyah atau rakaman rukyah pula
    akan jadi pening...mengantuk...resah...berdebar-
    debar dan sebagainya...

    Atau tindakbalas-tindakablas tersebut terasa apa-
    bila meminum air doa...atau kita membaca ayat-
    ayat Qur'an...atau zaatboy boleh buat atau amal
    3 Qul pernafasan yang ada dalam blog ini...

    Dan kalau dapat...zaatboy juga boleh minta 'scan'
    pada yang pakar terutama pada bahagian kepala
    ya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Jin atau angin bisa dalam kepala maka
      pada peringkat awal mungkin sekadar
      gangguan atau pengaruh jin pada
      fikiran...kemudian rasa kurang selesa
      sepert rasa pening...berat...sakit...sukar
      tidur malam...sentiasa mengantuk siang
      tapi tak dapat tidur...bingung tanpa sebab
      ...sensitif terlebih-lebih...sakit kepala dan
      sebagainya terpulang pada kepandaian
      jin tersebut juga kekuatan yang kita ada
      untuk menghalang jin tersebut samada
      secara lansung atau tidak langsung.

      Pada dada kiri...sebaiknya minta pereksa
      hospital...namun memang gannguan jin
      boleh sampai ke tahap tersebut...terutama
      apabila bahagian itu jadi penempatannya.

      Bengkak itu juga boleh melarat kepada
      bahagian kelilingnya...maka sakitnya
      seperti ketumbuhan...

      Kalau hospital tidak dapat mengenal-
      pasti...maka ia mungkin tanda gangguan
      jin...apalagi anda mempunyai 'kebolehan'
      merasa aura orang lain...kemungkinan
      gangguan semakin besar kerana gumpalan
      itu juga terletak pada bahagian dada...

      Seperkara lagi...jin apabila ada penempatan
      pada bahagian dada...biasanya pengaruh
      jin boleh masuk atau menguasai perasaan
      seseorang.

      Wallohu a'lam

      Padam
  24. Assalam. Tuan, adakah tuan boleh scan daripada jauh? Ada beberapa perkara saya nak tuan tolong tengok. Terima kasih

    BalasPadam
  25. Wa alaikum salam wbkth cik / puan...

    Maaf...serba sedikit ustaz ada ajar petuanya
    tapi saya tak latih...sama dengan tak tahu
    'scan' jarak jauh...

    Tapi cik bolehlah menghubungi Tuan guru Utama
    kami...ada no hpnya pada blog nampak hati...

    Silahlah ya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  26. assalamualaikum..tuan sy ingin bertanya, sy ada download mp3 rukyah syariah dr internet. Bila sy mendengar bacaan rukyah tersebut kadang2 sy akan dengar ada suara lain yg ikut bacaan tersebut...suara itu seperti suara kanak2 ataupn suara kartun yg halus. Benda ni hanya kdg2 terjadi..harap tuan dpt membantu..wassalam.

    BalasPadam
  27. Wa alaikum salam wbkth aki...

    Kalau tiada punca munasabah maka ia adalah
    permainan jin...

    ...mungkin suara itu dari luar...atau berbisik di
    telinga atau dalam fikiran...

    Yang pasti sebaiknya aki ambil perhatian tentang
    kemungkinan ada jin ikut atau 'berminat' pada
    aki.

    Sebaik-baiknya amal Ayat Manzil...3 Qul pernafasan
    ..ayat Kursi atau sebagainya mengikut kemampuan
    serta pagar biliknya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum tuan...
    Baru-baru ni saya pindah ke rumah baru bersama.suami....rumah tersebut bunyi macam2...yang jadi masalahnya ke mana saja saya pergi bunyi tu tetap ada...sampai.dah pindah rumah pun dia tetap ikut...mengapakah dia mengekori saya dan terus mengganggu saya? Apakah cara2 yg boleh saya lakukan utk buat jin tersebut dari terus mengekor saya ke mana saja....kdg2 tengah semayang or mngaji mcm2 bunyi dikeluarkan...

    BalasPadam
  29. W alaikum salam wbkth puan...

    Tandanya jin itu mengikut atau 'menjaga'
    seseorang dari isi rumah...

    MInta 'scan'...rawatan kalau perlu...amal
    pendinding dan minta pagar rumah pada
    orang yang pakar...

    Insha Allah puan ya...

    Walohu a'lam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy dah scan badan oleh seorang ustaz namun tiada apa...benda yg mengikut tu benda luar badan...rumah pun sudab dipagar...namun jika saya pergi ke mana2 masih terasa diekori dan bunyi2 tetap dihasilkn walaupun perlahan....apakah yg harus sy lakukan lagi? Terima kasih...

      Padam
    2. Apakah pendinding terbaik kepada diri saya agar jin tersebut berhenti mengekori saya mahupun tidak dapat dapat melihat saya....?

      Padam
  30. Lebih baik amal pendinding seperti Manzil...Ayat
    kursi...3 Qul pernafasan dan sebagainya si
    samping sentiasa minum dan sekali sekala
    mandi air doa agar jin nampak tapi kepanasan
    nak dekat...wallohu a'lam.

    Boleh juga baca ayat 45 dan 46 Al Isro' pada
    dua tapak tangan...tiup...sapu muka...naik
    ke atas kepala dan turun hingga ke hujung
    jari kaki sambil bayanglan kita ditutupi sesuatu
    hingga jin tidak dapat melihat kita...

    ..amal pagi petang dan ketika akan tidur malam.

    Atau baca ayat 9 suroh yasin...sambil berdoa
    dalam hati agar tidak dapat dilihat oleh jin atau
    orang yang berniat jahat..dan baca ayat 1 hingga
    9 suroh Yasin itu setiap kali keluar dari pintu
    rumah...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  31. salam,adik saya nengalami gangguan,semacam ad org berbisik padanya,dan dia tidak boleh tidor atau makan dia akan rasa gelisah,adakah tue ganguan jin?

    BalasPadam
  32. Wa alaikum salam wbkth saudara...

    Ia sangat jelas adalah gangguan jin..kalau dah
    berbisik itu pasti ada-ada saja yang bukan-
    bukan akan dibisikkannya...

    Adik tu perlu rawatan dan sebaiknya juga ada
    amalan pendinding sendiri...

    Kalau terus terbiar...biasanya akan menjadi-
    jadi...dan angin bisa akan semakin padat
    dalam tubuh...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  33. apa yg adek sye perlu lakukan pde waktu ini?adkah perlu dudok drumah,kerana bisikan tu mnyuruh adik saya berjumpa ayah kami,dan dgan ayah kami dia merasa sedikit tenang,adakah ini saka kerana kuarga kami pernah ada memiliki saka,ayah saya pula mengalami panas muka,gatal dibahagian dalam kulit,dan sakit2 bdan,dan adik perempuan saya boleh melihat hantu ,dan kadang kala beraksi seperti org tua,bgaimana saya ingin tahu pasal dri saya?adakah ni jga buatan org?

    BalasPadam
  34. SEbaiknya jumpa perawat dan pagar rumah...malah
    kelihatannya ayah dan adik perempuan juga itu
    memerlukan rawatan...

    Semua gejala menunjukkan gangguan serta resapan
    jin saka...pada adik perempuan tandanya ada jin
    saka tua menumpang tinggal dalam badan.

    Saya berpendapat baik juga adik tu jumpa ayah...

    Gejala pada ayah juga lebih mirip kepada gejala
    gangguan jin saka maka kesannya sedemikian.

    Tentang sihir saya kurang pasti...setakat tanda
    yang diberi lebih kepada saka...maksudnya
    gangguan itu belum selesai.

    Pada saudara saya sekadar dapat cuba mengulas
    semampu mana kalau saudara terangkan gejalanya jika ada...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  35. terima kasih atas pandangan,saya ad mnyuruh ayah saya menghubungi pihak tuan bg tujuan scan,buat pengetahuan tuan, keluarga belah mak saya ad saka bidan,dan atuk saya saka harimau,belah ayah pula hantu raya,dan bermcm2 sebb moyang belah ayah saya org bangsawan,mcm2 dia pkai,ayah dan mak saya telah bercerai,dsbbkan kkalutan,tak dinafikan jin sungguh pandai memainkan tipu helah,hbis porak peranda rumahtgge,saya sudah kawin,tpi suami saya turut mengalami masalah sama,boleh melihat hantu,lebih2 lg apabila berjumpa dengan adik perempuan saya tu,mereka sepert di alam lain,adik perempuan saya lgsg xmahu pergi berubat,begitu jga suami saya.

    BalasPadam
  36. Sama-sama saudara...

    Saya berpendapat saudara atau ayah sebaiknya
    menghubungi tuan guru utama saya Yang Berbahagia
    Ustaz Muhammad Abdullah ( Putatan KK )...sama-
    ada tujuan untuk 'scan' atau nasihat tentang
    rawatan...atau amalan....dan sebagainya...

    Nombor hpnya ada di blog nampak hati....

    Sebaik-baiknya pada kedudukan puan dan
    keluarga amalkan pendinding secara ber-
    terusan walaupun sambil berubat...

    Memang jin ini ternyata pakar tipuhelah dan
    pakar psikologi kerana sudah cukup ber-
    pengalaman berdamping dengan orang-
    orang terdahulu...

    Jin ini biasanya akan guna kelemahan kita
    atau mempergunakan sebaik-baiknya
    apa juga peluang mengikut rutin atau
    kebiasaan hidup kita sehari-hari...tapi
    jangan putus asa...

    Sebenarnya tipudaya jin ini lemah dan
    mudah dikenal pasti...yang penting kita
    kaji dan jangan suka ikut perasaan
    yang mungkin juga dari sebab hasutan
    jin tersebut...

    Insha Allah ya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  37. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  38. Saudara, saya telah dirawat oleh perawat islam baru-baru ni dan ada banyak jin telah dikeluarkan dari tulang belakang saya. Masa ia dikeluarkan, saya boleh terhidu bau busuk dan kesakitan yang saya tanggung amat teruk. Saya juga ada bermimpi nampak tangan yang membawa bungkusan kain biru diletakkan di bawah tapak rumah bawah meja makan saya. Selain itu, saya mimpi ada haiwan menyerupai godzilla memijak2 saya dan suami di katil tetapi saya dan suami dapat larikan diri. Dan bila saya terjaga, saya terdengar kerusi rumah saya dilanggar...saya masih lagi sesak nafas kerana merasa kesakitan di dada yang amat berat selama sebulan. Saya sudah juga berubat di klinik dan menghadapi asma tetapi membingungkan Dr kerana asma saya berterusan selama berbulan2 namun tidak sembuh. Tolonglah nasihat..adakah ia berkaitan jin saka?

    BalasPadam
  39. Apabila saya membaca surah al-fatihah, yasin 1-9, alam nasyrah, fin dan 3 qul...saya kerap terdengar tapak kaki kecil berbunyi di lantai...sekarang ni makin kerap bila saja saya membaca ayat-ayat berkenaan. Tolonglah..apa patut saya buat.

    BalasPadam
  40. Wa alaikum salam wbkth puan...

    1. Sebaik-baiknya rawatan untuk tulang belakang
    itu dibuat berulang kali...kerana mungkin masih
    ada sisa angin bisa atau malah jin yang tinggal.

    Kadang-kadang gangguan pada dada itu ada kaitan
    denagn tulang belakang atau jinnya selain mungkin
    di dada juga ada penempatan di tulang belakang
    terutama yang bertentangan dengan jantung.

    Malah rawatan juga sebaik-baiknya secara ber-
    terusan sehingga rasa benar-benar sihat...Insha Allah...

    Samada ia asalnya saka....wallohu a'lam...tapi
    sekarang ia sudah jadi saka.

    2. Makhluk dalam mimpi itu biasanya jin...dan ia
    ada kaitan atau jadi jin pengganggu utama.

    3. Semakin kerap atau kuat tindakbalas seperti
    tapak berlari itu lebih baik ayat yang kita amalkan
    menandakan jin itu kena kesannya.

    Sebaiknya amal Ayat Manzil...dan Fatihah 3x...
    Ayat Kursi 11 kali baca pada tapak tangan...tiup
    dan sapu dari muka hingga ke hujung jari kaki.

    Ikuti pula dengan 3 Qul tiga-tiga kali dan tiup serta
    sapu dengan cara yang sama...dan jadikan amalan
    harian.

    Bacakan pada air dengan sampai nafas ketika membacanya...guna minum...mandi...dan renjis
    pada 4 penjuru setiap ruang dalam rumah ter-
    utama pada kawasan gangguan.

    Sebelum tidur selain ayat-ayat atau suroh biasa...
    baca juga Bismillah...21x pada tapak tangan
    dan sapu muka hingga ke hujung jari kaki.

    Saya berpendapat...meja makan juga sebaiknya
    alih sedikit sehingga keluar dari kawasan bungkusan
    yang puan nampak dalam mimpi.

    Kalau dapat sebaiknya bawa perawat yang diyakini
    merawat dan memagar rumah kerana kalau ada
    gangguan dalam rumah biasanya gangguan pada
    diri agak sukar diselesaikan kalau sekadar rawatan
    di luar sahaja...

    Pasang ayat-ayat rukyah sepanjang malam berulang-
    ulang dalam rumah...tak perlu kuat sangat asal saja
    dengar suaranya.

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  41. Assalamualaikum Tuan Junied,
    Saya kerap melihat bayangan hitam lalu dekat saya dan tercium bau2an agak busuk yang seketika sahaja. Pada bhg belakang, walau sudah jumpa ramai perawat masih ada pergerakan jin yang kadangkala sedang driving kereta boleh terasa pergerakannya di bangku kereta sebesar segenggam tangan. Saya tiada bermimpi apa2 yang menakutkan lagi tetapi pergerakan jin dalam badan pada bahagian kiri badan dan kiri kepala semakin ketara dan merisaukan saya. Saya sudah cuba pelbagai cara dan sembuh sekejap dan kembali lagi serangan tu...mohon agar tuan sudi balas ya.

    BalasPadam
  42. Wa alaikum salam wbkth orang biasa....

    1. Kerap nampak bayangan juga tercium bau biasanya tanda jin yang berkenaan sentiasa mengekori kita...jin itu yang kita lihat serta terhidu baunya....begitu juga
    pergerakan dalam kereta...ia mungkin jin yang sama atau sekurang-kurangnya
    satu 'geng'.

    2. Pergerakan dalam badan hilang datang tanda positif tandanya jin dalam badan
    tidak selesa...dan mungkin sebelum ini ia ada tapi masih dapat bertahan diam-diam.

    3. Jin itu cuba menguasai sebelah kiri badan....namun kalau kita beramal dan per-
    gerakannya semakin ketara...ia tanda positif rawatan diri...Insha Allah...

    4. Sembuh dan seranagn silih berganti perkara biasa malah itulah yang sepatutnya.

    Terus jaga amalan serta minta rawat sekali-sekala...kalau pendinding diri kita semakin mantap atau sebati...mudah-mudahan pengganggu itu akan semakin
    lemah...Insha Allah...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  43. Salam..mizeenurul9287@yahoo.com... Email sye ya tuan..ade bnda nk tnya...

    BalasPadam
  44. Assalamualaikum tuan saya ingin penjelasan lebih tepat... iaitu khadam ini adakah bangsa jin atau yg lain... contoh khadam ayat... saya pernah dgr surah yassin jika dibaca dgn berulang mengikut kiraan tertentu akan dtg khadamnya... cuma ingin tahu khadam ini dari golongan bangsa apa? Terima kasih tuan...

    BalasPadam
  45. Assalamualaikum tuan saya ingin penjelasan lebih tepat... iaitu khadam ini adakah bangsa jin atau yg lain... contoh khadam ayat... saya pernah dgr surah yassin jika dibaca dgn berulang mengikut kiraan tertentu akan dtg khadamnya... cuma ingin tahu khadam ini dari golongan bangsa apa? Terima kasih tuan...

    BalasPadam
  46. Wa alaikum salam wbkth abg chan...

    Setiap sesuatu makhluk yang datang kepada manusia walau dari apa juga sebab
    atau puncanya...atau cara panggilnya...maka semua itu adalah jin...samasekali
    bukan malaikat...bukan roh sesiapa...bukan khadam yang 'tak ada disebut dalam
    Qur'an'....atau sebagainya

    Apabila kita menyeru kepada sesuatu makhluk yang ghoib...maka kita jatuh syirik
    walau dari apa pun puncanya...dan apabila datangnya maka ia adalah jin yang
    menjatuhkan kita pada syirik...maka jin itu adalah syaitan.

    Khadam ayat Qur'an...tugasnya adalah mengutip setiap bacaan kita yang keluar
    dari lidah kerana setiap perkataan kita akan keluar dan melayang-layang di per-
    sekitaran seumpama sampah hingga ke hari kiamat....iatu disekeliling kita ter-
    dapat perkataaan atau ucapan-ucapan yang pernah diucapkan sejak dahulu
    hingga sekarang.

    Malah ada kisahnya bagaiamana bijakpandai dulu eropah berjaya mencipta satu
    alat yang dapat menangkap dan merakam perkataan-perkataan ini...dan berjaya
    merakam suatu suara yang ia yakini ucapan Rasulullah SAw dan masuk Islam
    namun ia kemudiannya dibunuh.

    Maka setiap bacaan Quraan yang terbit itu akan diambil oleh penjaganya dan disimpan ditempat yang telah ditentukan untuk mengelakkan ia dari terus ber-
    sepah-sepah sebagaimana ucapan-ucapan manusia umumnya.

    Itulah tugas khadam ayat...iatu penjaga ayat...maka ia hanya menjaga ayat-
    ayat Qur'an yang menjadi bahagiannya...dan bukan sekali-kali jadi penjaga
    atau penolong sesiapa juga dari kalangan manusia,

    Tentang bangsanya...wallohu a'lam...namun ianya bukan jin...dan ia tidak ada urusan dengan sesiapa pun manusia...kerana itu dipanggil khadam ayat....
    dan tak akan jadi khadam kepada sesiapa pun manusia.

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  47. Salam ustaz
    Saya fatihah,19
    Sekarang saya seperti terkena gangguan
    Dimana kaki kiri saya asyik bergerak n panas
    Berdebar
    Suka benda yg perfect
    Menjadi malas
    Pernah kena tindih
    Kuat tidur siang
    Malam asyik terjaga
    Asyik tersentak bila tidur malam
    Asyik teringat kan org (rindu yg teramat).
    Sekarang asyik mimpi mcm muntah²
    Pernah mimpi ular tak de mata tapi sekali ja(ular kecik)
    Ular tu tak gigit.tapi bla mcm tu ja.

    Kaki seperti digigit.(byk kesan gigit) pada bulan² sebelum ni

    Cepat marah
    Kadang² ckp sorang(berangan yg melampau)
    Lewat kan solat
    Tak istiqomah buat ibadah yg sunat
    Malas yg terlampau sampai tak suka pergi mandi

    Saya confius sama ada saka atau jin asyik atau benda org hantar.
    Mohon ustaz tolong saya
    Fatihashokri@gmail.com
    Syukran ustaz.

    BalasPadam
  48. Salam ustaz
    Saya fatihah,19
    Sekarang saya seperti terkena gangguan
    Dimana kaki kiri saya asyik bergerak n panas
    Berdebar
    Suka benda yg perfect
    Menjadi malas
    Pernah kena tindih
    Kuat tidur siang
    Malam asyik terjaga
    Asyik tersentak bila tidur malam
    Asyik teringat kan org (rindu yg teramat).
    Sekarang asyik mimpi mcm muntah²
    Pernah mimpi ular tak de mata tapi sekali ja(ular kecik)
    Ular tu tak gigit.tapi bla mcm tu ja.

    Kaki seperti digigit.(byk kesan gigit) pada bulan² sebelum ni

    Cepat marah
    Kadang² ckp sorang(berangan yg melampau)
    Lewat kan solat
    Tak istiqomah buat ibadah yg sunat
    Malas yg terlampau sampai tak suka pergi mandi

    Saya confius sama ada saka atau jin asyik atau benda org hantar.
    Mohon ustaz tolong saya
    Fatihashokri@gmail.com
    Syukran ustaz.

    BalasPadam
  49. Assalam wbt tuan.. Sekiranya boleh dapatkan emel bagi sedikit pertanyaan.. Emel saya Suhana salihuddin@gmail.com

    Didoakan Allah melimpahi rahmatNya yang tidak putus di atas setiap usaha yang pihak Tuan lakukan bagi terus membantu orang lain..Amin.

    BalasPadam
  50. Wa alaikum salam wbkth suhana...amiin...

    Saya minta maaf banyak-banyak..untuk sementara ini atas sesuatu
    masalah teknikal saya belum dapat buka email saya...namun bagi
    sebarang persoalan umum harapnya Su tidak keberatan kalau dapat
    kongsikan sebarang pengalaman atau persoalan di sini ya...

    Wallohu a'lam

    BalasPadam
  51. wow this good but ,I like your post and good pics may be any peoples not like because defrent mind all poeple. wordpress web development company

    BalasPadam